Ciasteczka jaglano – kokosowe

Dziś mam dla Was kolejną słodką i małokaloryczną przekąskę. Ciasteczka jaglano – kokosowe. Jest to propozycja dla tych, którzy są na diecie, ale nie potrafią oprzeć się słodkościom, potrzebują zjeść ciasteczko do kawy 🙂 W łatwy sposób możemy zastąpić sklepowe słodycze. Potrzebujemy kilku prostych składników i 5 minut 🙂

Składniki:

130 g kaszy jaglanej (ważonej na sucho)
70 g suszonych daktyli
40 g wiórków kokosowych
10 g syropu z agawy

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie przelewany ją zimną wodą i łączymy z daktylami, chwile blendujemy. Dodajemy wiórki kokosowe i syrop z agawy, mieszamy łyżką. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Robimy 12 równych ciasteczek i pieczemy 30 min.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Kcal: 74,5
Białko: 1,4
Tłuszcze: 2,5
Węglowodany: 11,7

Śledź mój profil również na FB –> https://www.facebook.com/Aktywna-Matka-177537326121025/
oraz na instagramie –> https://www.instagram.com/aktywna_matka/

 

Jeżeli Ci się podobało to będzie mi miło jak udostępnisz mój post ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *