Ciasto marchewkowe

 

Składniki:

180 g mąki orkiszowej
400 g marchwki
4 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
150 g erytrytolu
20 g płatków migdałów (do posypania ciasta)
Przygotowanie:

Marchew zetrzyj na najmniejszych oczkach. Oddziel żółtko od białka. Do miski wlej białka, ubij na sztywno, dodaj resztę składników i wymieszaj na jednolitą masę. Ciasto przelej do keksówki i posyp płatkami migdałów. Piecz ok 60 min w temperaturze 180 stopni.

 

Wartości odżywcze całego ciasta:

Kcal: 1152
Białko: 30
Tłuszcze: 38
Węglowodany: 226

Obserwuj mój profil na instagramie –> https://www.instagram.com/aktywna_matka
oraz polub na FB –> https://www.facebook.com/Aktywna-Matka-177537326121025

Jeżeli Ci się podobało to będzie mi miło jak udostępnisz mój post ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *