Gofry ryżowe

Pomysł na smaczną przekąskę między posiłkami, do kawy, po treningu, kiedy masz ochotę na coś słodkiego… Moje gofry ryżowe. Pyszne 🙂 Bardzo wciągają, tylko nie jedz za dużo! 😉

Składniki:

300 g mąki ryżowej
80 g zalewy z ciecierzycy
50 g erytrytolu
szczypta soli
łyżeczka zapachu waniliowego
łyżka soku z cytryny (10 g)
30 g oleju kokosowego
320 ml wody

Przygotowanie:

Zalewę po ciecierzycy ubij. Resztę składników połącz ze sobą na koniec dodaj ubitą wcześniej pianę i  wymieszaj łyżką. Smaż ok 3 minuty w gofrownicy. Zjadaj na gorąco z ulubionymi owocami możesz też polać miodem 🙂 Przepis na 4 porcje.

Smacznego 🙂

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Kcal: 331
Białko: 0
Tłuszcze: 8
Węglowodany: 72

Obserwuj mój profil na instgramie –> https://www.instagram.com/aktywna_matka/
oraz FB –> https://www.facebook.com/Aktywna-Matka-177537326121025/

Jeżeli Ci się podobało to będzie mi miło jak udostępnisz mój post ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *