Składniki:
150 g kaszy jaglanej
400 g dojrzałego banana
130 ml mleka sojowego
40 g miodu pszczelego
30 g odżywki białkowej (bananowej)
7 g oleju kokosowego
1 jajko
50 g mąki orkiszowej
zapach waniliowy
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną zmiel do uzyskania mąki, banany zblenduj tak, aby zostały mniejsze kawałki. Połącz wszystkie składniki i wymieszaj na gładką masę. Smaż pod przykryciem ok 1 min na stronę. Podana masa starsza na 20 placuszków z 1 łyżki stołowej.
Smacznego! 🙂
Wartość odżywcza na 1 porcję:
Kcal: 67
Białko: 2
Tłuszcze: 3
Węglowodany: 11
Obserwuj mój profil na instagramie —> https://www.instagram.com/aktywna_matka
oraz polub na FB —>https://www.facebook.com/Aktywna-Matka-177537326121025