Proteinowe Bounty

Mój kolejny przepis nie może być w innej tematyce jak FIT 🙂 Kto trzyma się diety, trenuję, a przede wszystkim lubi smak kokosa, temu z pewnością spodoba się mój nowy przepis 🙂

Fit Słodycze…

Często kiedy starasz się odchudzić, zbudować masę mięśniową albo wysmuklić sylwetkę wiesz, że słodycze, wszelkie ciasteczka, batoniki i czekolady odpadają. Wiele godzin spędzonych na treningu idzie na marne, jeśli zaczynamy „podjadać” te pyszności. Moim zadaniem jakie sobie postawiłam, jest przekonanie ludzi którzy, mam nadzieję, czytają sumiennie moje wpisy, do tego, że dieta nie musi być utrapieniem i ciągłą rezygnacją z przekąsek na które masz ochotę. Ja preferuję domowe fit słodycze, które sama przyrządzam.

Po pierwsze, wiem co znajduję się w środku, po drugie wiem dokładnie ile zjadana porcja ma kalorii i śmiało mogę wpisać ją w swój plan dietetyczny zastępując nim dany posiłek lub przekąskę. I po trzecie najważniejsze, mogę jeść swoje fit słodycze bez wyrzutów sumienia i przyrostu tkanki tłuszczowej!

Proteinowe Bounty…

Jeśli lubisz eksperymentować, z pewnością wymyślisz ciekawy przepis na coś pysznego, jeśli natomiast brak Ci pomysłu zapraszam tu po nowe przepisy 🙂

Moim nr 1 od dziś jest proteinowe bounty. Pyszne rozwiązanie na potrzebę sięgnięcia po coś słodkiego, śmiało może to być Twoja przekąska w pracy, w szkole, na zimowe dni, które zbliżają się dużymi krokami. Z pewnością dodadzą Ci sporo energii na resztę dnia. I przede wszystkim jest to fajny pomysł na po treningówkę. Proteinowe bounty szybko uzupełni zapas energii utraconej na treningu, a dzięki ilości białka zawartego w produkcie pomoże również w regeneracji mięśni. Oczywiście, nie zastąpi to kubka koktajlu białkowego, który tak czy siak po treningu mięśniom się należy. Spróbuj koniecznie! 🙂

Składniki na Fit Bounty?

Składniki:

Masa kokosowa:

150 g wiórków kokosowych
150 g mleczka kokosowego
80 g odżywki białkowej kokosowej (opcjonalnie 50 g mąki kokosowej, jeśli nie używasz białka)
8 g żelatyny

Polewa czekoladowa:

100 g gorzkiej czekolady
20 g erytrolu
70 g mleczka kokosowego

Przygotowanie:

Masa kokosowa:

Wiórki kokosowe zalej mleczkiem kokosowym i odstaw na 15 min. W tym czasie przygotuj żelatynę, zaleje 8 g proszku ok 10 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj. Odstaw do wystygnięcia, ale pilnuj aby żelatyna niestężała. Przygotuj keksówkę i wyłóż papierem do pieczenia. Do wiórków zalanych mleczkiem dodaj odżywkę białkową, dokładnie wymieszaj i połącz z żelatyną. Masę przelej do keksówki, równo uformuj i wstaw do lodówki ok 3 godziny.

Polewa czekoladowa:

Przygotuj masę kokosową, wyciągnij z keksówki, podziel równie batoniki 8 sztuk i przygotuj polewę czekoladową…
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj erytrol. Na koniec jak zdejmiesz czekoladę z kąpieli dodaj mleczko kokosowe i energicznie mieszaj. Całą polewą polej batoniki i ponownie odstaw do lodówki.

Wartości odżywcze w 1 porcji:

Kcal: 233
Białko: 11
Tłuszcze: 18
Węglowodany: 8

Jeżeli interesuje Cię indywidualny plan dietetyczny lub plan treningowy online skontaktuj się ze mną, a na pewno Ci pomogę 😉

Jeżeli Ci się podobało to będzie mi miło jak udostępnisz mój post ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *