Wegetariańskie leczo

Nie masz pomysłu na przekąskę ? To moja wegetariańska propozycja…

Leczo bezmięsne z kaszą jęczmienną !

Jak zawsze prosty przepis i szybkie przygotowanie 🙂

Składniki:

150 g cebuli
20 g oleju rzepakowego
450 g papryki czerwonej
300 g cukinii
400 g pomidorów (mogą być z puszki)
pieprz, sól i bazylia dla smaku
70 g kaszy jęczmiennej

Przygotowanie:

Pokrój cebulę w kostkę i w woku  podduś na oleju rzepakowym. Pokrój paprykę i cukinię w drobną kostkę lub krótko blenduj, dodaj do cebuli i gotuj na wonnym ogniu aż papryka będzie miękka. Dodaj pomidory oraz przyprawy i gotuj jeszcze 5 min. Zjadaj na gorąco z kaszą.

Wartości odżywcze 1 porcję:

Kcal: 339,3
Białko: 8,5
Tłuszcze: 7,7
Węglowodany: 59

Śledź mój profil na FB –> https://www.facebook.com/Aktywna-Matka-177537326121025
oraz instagramie –> https://www.instagram.com/aktywna_matka/

 

Jeżeli Ci się podobało to będzie mi miło jak udostępnisz mój post ;)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *